spot_img
spot_img

Strukton bouwt onderstation Menckendam eerder af

Atualizado há

Het Nederlandse bedrijf Strukton heeft toegezegd de uitbreiding van het onderstation te Menckendam eerder af te ronden dan eerst was voorzien. Als het onderstation af is zal de 34 megawatt van de SPCS elektriciteitscentrale van Staatsolie beschikbaar zijn voor huishoudens en bedrijven in Paramaribo.

Hiermee voldoet Strukton aan het verzoek van president Desi Bouterse om het project sneller af te ronden in verband met die het bedrijf vorige week heeft gevraagd het project te versnellen in verband met de ‘stroomcrisis.’

In januari kreeg Strukton de opdracht het onderstation Menckendam uit te breiden, om de door de de SPCS-centrale op Tout Lui Faut opwekte energie in het stroomnet te krijgen. Naast de uitbreiding van het onderstation, wordt de 161 KV-transmissielijn ook door Strukton aangelegd die de elektriciteit van Tout Lui Faut naar Paramaribo brengt.

- Publicidade -

Volgens waarnemend directeur Willy Duiker van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is de 63 megawatt van de pas geopende centrale aan de Saramaccastraat wel beschikbaar voor distributie.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App