spot_img
spot_img

Strijd tegen Chikungunya virus

Atualizado há

- Publicidade -

 

Ter bestrijding van de broedplaatsen van de dengue muskiet en hiermee de bestrijding van het Chikungunya-virus in Suriname, is het het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) in samenwerking met het directoraat Openbaar Groen van Openbare Werken (OW) maandag begonnen met het opruimen van vooral oude autobanden.

Eigenaren van oude autobanden kunnen tegen betaling van SRD 10,- via Openbaar Groen de banden laten opruimen. Tevens mag men ook zelf de banden bij de vuilstortplaats Ornamibo dumpen. Volgens onderdirecteur Technische Diensten van Openbaar Groen, John Lecton, zullen ook in de districten oude autobanden opgeruimd worden.

- Publicidade -

Vanuit het BOG, en wel het directoraat Programma Ontwikkeling, wordt de gemeenschap opgeroepen om de broedplaatsen van muskieten op te ruimen. Naast de autobanden bestaan deze veelal ook uit onder andere flessen, cups, vaten, emmers, autowrakken, koelkasten en oude ijskasten/ freezers.

Maureen van Dijk, onderdirecteur Programma Ontwikkeling van BOG, geeft aan dat naast buurtorganisaties, ook ressortraads- en districtsraadsleden, districtscommissarissen en andere instanties pariciperen in deze actie. Ook de Medische Zending doet mee.

Dagelijks zullen vanuit de Rode Kruislaan vertrokken worden om de autobanden op te halen. De gemeenschap wordt gevraagd de banden te verzamelen en klaar te zetten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: