spot_img
spot_img

Strenge ‘ebolaregels’ bij grensposten

Atualizado há

Reeds deze week zullen strenge regels gelden bij de grensposten voor mensen die uit West Afrika komen, waar het ebola-virus heerst. Volgens Jerry Slijngaard, voorzitter van de Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding (NCCR), zullen mensen die 21 dagen voor aankomst in Afrika waren, Suriname niet binnengelatren worden. Slechts als zij een certificaat van een gerenommeerd laboratorium kunnen overleggen dat ze geen ebola hebben, mogen ze het land binnen.

Enkele Caribische landen hebben deze maatregel al doorgevoerd. Zo zijn in St. Vincent een aantal  Afrikaanse studenten die op het eiland studeren in quarantaine geplaatst vanwege de 21 dagen maatregel. “Ik heb liever dat een of een paar personen boos worden, dan dat de volksgezondheid in gevaar wordt gebracht”, aldus Slijngaard.

Inmiddels overwegen sommige landen in de regio ook andere maatregelen. Zo bekijkt  Trinidad of het befaamde carnaval dat medio februari zou moeten plaats vinden, wel door kan gaan, al dan niet op een later tijdstip.

- Publicidade -

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App