spot_img
spot_img

Stinasu wil geen deal met porknokkers in Brownsberg

Atualizado há

Als het aan waarnemend directeur Luciën Tholen van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) ligt, zal hij niets van het natuurpark Brownsberg afstaan voor kleinschalige goudwinning.

 

Echter ziet de commissie Ordening Goudsector Suriname (OGS) het uitgeven van een stuk land van het natuurreservaat aan illegale goudzoekers als de beste oplossing van het probleem. De OGS heeft dit voorstel gedaan aan het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB), waar Stinasu deel van is.

- Publicidade -

 

“Als we dat gaan doen, gaan we dweilen met de kraan open, want al worden er grenzen vastgesteld de goudzoekers zullen toch over de grenzen gaan”, beweert Tholen.

 

Volgens de Stinasu topper wil Stinasu overgaan tot rehabilitatie van het vernietigde gebied, maar eerst moeten de illegale goudzoekers het gebied onmiddellijk en voorgoed ontruimen. Binnenkort zal Tholen zijn standpunt aan de RGB- minister Steven Relyveld en OGS-manager Gerold Dompig.

 

Naar zeggen van de waarnemend directeur wijst is het natuurpark een van de grootste in Suriname dat rijk is aan fauna en flora. Onderzoekers zijn bereid zijn om geld neer te tellen om bepaalde dieren te onderzoeken. “Maar door de aanwezigheid van de gouddelvers kunnen we inkomsten derven en we krijgen al lang geen geld meer van WWF”, aldus Tholen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: