spot_img
spot_img

Start audiovisuele beroepsopleiding

Atualizado há

In November begint het Natuurtechnisch Instituut (Natin) met de eerste audiovisuele beroepsopleiding van Suriname. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling gaf vrijdag hiervoor het startsein op Natin aan de Jaggernath Lachmonstraat.

Zegt Henna Draaibaar van the Back Lot: “Stichting the Backlot heeft bij het opstarten in 2002 doelstellingen geformuleerd die gericht zijn op het opzetten van een kleinschalige filmindustrie, het land leent zich daarvoor”. De opleiding is een initiatief van de stichting, terwijl samengewerkt is met het Natin en het Grafisch Lyceum in Rotterdam, Nederland, om de opleiding uiteindelijk hier aan te kunnen bieden.

Cynthia Grünberg, directeur van het Natin gaf aan dat het een competentie gerichte studie betreft, waarbij studenten na hun studie beroepsbekwaam zijn.

- Publicidade -

” Het curriculum wordt in samenwerking met het Grafisch Lyceum ontwikkeld. In de schoolvakantie zal een groep van vier man zich oriënteren in Nederland en werken aan het programma. De bedoeling is om dit eind oktober te hebben afgerond voor de start in November”, aldus de directeur van stichting the Backlot, Eddy Wijngaarde. Volgens hem zal het curriculum eveneens voldoen aan eisen die in het Caribisch gebied gesteld worden voor een audiovisuele opleiding.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: