spot_img
spot_img

Stakend personeel SVZ, AZP en Douanebond hervatten werk

Atualizado há

- Publicidade -

De acties bij het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ), de Douane en bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn opgeschort. Het personeel van de twee ziekenhuizen en de douane hebben allemaal donderdag een eendaagse actie gehouden.  Het SVZ is in actie gegaan omdat de onderhandelingen voor de looncorrectie en het uitbetalen daarvan nog niet hebben plaatsgevonden.

De onderhandelingen moesten sinds januari van dit jaar al hebben plaatsgevond. Vanuit de directie is altijd gezegd dat de financiële middelen er niet zijn, maar het is altijd daarbij gebleven. Omdat het personeel niet langer meer kan wachten en de lonen niet toereikend zijn, hebben ze gisteren het werk neergelegd.  Vanwege deze ontstane situatie was er een opnamestop voor nieuwe patiënten. De operatiekamer, intensive care en de kinderafdeling hebben dispensatie gekregen. De directie en de bond moeten beide bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname verschijnen.

De actie bij het AZP is eveneens opgeschort. Het personeel was in actie vanwege het uitblijven van de uitbetaling van de achterstallige terugwerkende kracht (twk). Deze gelden zijn inmiddels overgemaakt geworden  op de  rekeningen van het personeel waardoor de actie werd opgeheven. De Douanebond heeft ook haar actie opgeschort omdat zij maandag ontvangen wordt door de president Desi Bouterse. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad is afwezig. De bond bij de douane is op donderdag in actie gegaan omdat ze wilt dat het besluit van Hoefdraad om de douanerecherche en het subhoofd per direct te vervangen, wordt teruggedraaid, geeft Joyce de Vlugt, voorzitter van de bond, te kennen tegenover LPM News.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: