spot_img
spot_img

SRD 12 miljoen aan compensatie rijstboeren

Atualizado há

- Publicidade -

Een éénmalige compensatie van SRD 480 per hectare wordt door de regering uitgekeerd aan kleine en middelgrote rijstboeren die tussen de 1 hectare tot 200 hectare in productie hebben. Dit heeft minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) afgesproken met de rijstboeren.

 

Dit bedrag wordt toegekend ongeacht de kostprijs van de verschillende boeren. “De omstandigheden, de arealen, de locatie, het hele productieproces verschilt van boer tot boer,” naar zeggen van Algoe. De compensatie kost de het ministerie van LVV zo’n SRD 12 miljoen en komt uit de begroting exportpromotie van LVV. Volgens de bewindsman gaat het hier om een adhoc beslissing en wordt gestreefd naar een structurele oplossing voor de steeds terugkerende problemen in deze sector. Hij benadrukt dat de rijstboeren zich ervan bewust moeten zijn dat het om de rijstsector gaat die verder ontwikkeld moet worden.

- Publicidade -

Vanwege een dalende wereldmarktprijs voor padie kwamen de rijstboeren in ernstige problemen.  Ook de Guyanese rijstboeren kampten met een lage opkoopprijs, maar die wordt opgevangen door de PetroCaribe deal. Momenteel voeren president Desi Bouterse en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken hebben in Venezuela gesprekken met Nicolas Maduro over een rijstovereenkomst binnen PetroCaribe. Binnen deze overeenkomst wil Suriname 30.000 ton padie en 80.000 ton witte rijst exporteren naar Caracas.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: