spot_img
spot_img

Somohardjo: ‘Partners kunnen ook met drie blokken verkiezingen in’

Atualizado há

De gezamenlijke oppositiepartijen kunnen ook in twee of drie delen de verkiezingen ingaan. Dit vergemakkelijkt de verdeling van de beschikbare zetels.

 

Aan het woord is de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo. Hij belegde zondagmiddag 11 januari een vergadering met zijn partijgenoten over de verdeling van de parlementszetels. De verdeling betreffende de verdeling van de parlementszetels tussen de partijen uit het samenwerkingsverband verloopt moeizaam. Ook VHP-leider Chandripersad Santokhi deelt die mening.

 

Somohardjo: “Wij hebben afgesproken dat wij tot uiterlijk 15 maart tijd hebben om overeenstemming te bereiken omdat het dan kort dag is voor de verkiezingen. Maar het is ook een optie om als drie afzonderlijke blokken de verkiezingsstrijd aan te gaan om de DNA-zetels. Het belangrijkste is dat de samenwerking op regionaal niveau is veiliggesteld.”

 

De PL- voorzitter is van mening dat iedere partner op zijn minst het aantal zetels moet behouden dat bij de verkiezingen van 2010 gewonnen is. “Daarna kunnen wij onderhandelen over de rest”, geeft hij aan.   “Wij willen als PL geen plekken toegewezen krijgen om alleen maar achteraf te horen dat wij over de ruggen van andere binnen zijn gekomen, zoals het geval was met de KTPI en SPA”, zegt Somohardjo.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App