Paul Somohardjo is nu fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA)

Paul Somohardjo, PL, DNA2Hij is vrijdag door president Desi Bouterse geïnstalleerd tijdens een korte plechtigheid in de congreshal.

Publicidade

Bouterse zei in zijn toespraak dat het nu aan Somohardjo ligt om alle overige 50 leden te installeren. Dit zal plaatsvinden op 30 juni tijdens een buitengewone openbare vergadering van de DNA. Ook zal de verkiezing plaatsvinden van de voorzitter en ondervoorzitter van het parlement. Jennifer Geerlings-Simons is de kandidaat namens de politieke partij NDP om nogmaals de functie van DNA-voorzitter te mogen invullen. Melvin Bouva is tentatief de kandidaat die al ondervoorzitter, eveneens door de NDP, wordt voorgedragen.

Na de installatie van het nieuw parlement zal het traject ingezet worden voor de verkiezing van de president en vicepresident in DNA. Hoewel de NDP, de winnende partij bij de verkiezingen, niet voldoende zetels heeft om dit te bepalen is er wel voldoende draagvlak hiervoor vanwege coalitievorming met andere partijen. De oppositie zal de verkiezing niet tegenwerken.

Comentar

Comentar