spot_img
spot_img

SML heeft nieuw bestuur

Atualizado há

- Publicidade -

Vanaf 19 september heeft de Stichting Machinale Landbouw (SML) een nieuw bestuur. Het oud bestuur van de SML met Carlo Soemotinojo als voorzitter droeg op die dag over aan het nieuw bestuur onder leiding van Jurmen van Ommeren. Het nieuw bestuur werd vorige week geïnstalleerd door minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij(LVV).

 

Het oud bestuur kreeg in 2011 van ex-minister Setrowidjojo de opdracht om een eventuele heropstart van het Rijstbedrijf SML te bekijken. Als uitgangspunt werd toen de bestaande kolossale betonnen silo met een opslagcapaciteit van 14.300 ton droge padie gebruikt om met de feasibilitystudy te starten. Deze studie is in 2013 aan de gewezen minister gepresenteerd. Na goedkeuring werd de opdracht gegeven het verder uit te werken.

- Publicidade -

 

Het opkopen van natte padie van de kleine landbouwers, alsook de nodige ondersteuning en begeleiding van hen zijn als basisgedachten verwerkt in de feasibilitystudy. Zo zou gestart worden met de opkoop van ca. 6000 ha natte padie. De padieproducenten zouden ook kunnen participeren in het verwerkingsbedrijf middels het verwerven van aandelen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: