spot_img
spot_img

Situatie EBG-Kajana wordt genormaliseerd

Atualizado há

- Publicidade -

Alle klassen van de EBG-school in Kajana in Boven-Suriname zullen per 4 november normaal kunnen draaien als uiterlijk eind volgende week worden drie leerkrachten naar worden gestuurd. ‘Nu worden leerkrachten geïnstrueerd hoe de ontstane achterstand in te lopen’, volgens Mildred Demon, directeur van de stichting onderwijs der Evangelische Broedergemeente in Suriname.

 

De problemen begonnen toen twee leerkrachten aan het begin van het schooljaar niet afreisden naar het gebied. Tevens vertoeft de schoolleider in Paramaribo vertoeft voor het volgen van een BEIP-training van het vierde leerjaar. Het betreft een landelijke cursus.

- Publicidade -

 

Directeur van Kosindo River Lodge, Frans Dinge, vindt het erg dat ofschoon het onderwijsproces vanaf 6 oktober is begonnen er nog steeds leerlingen thuis zitten. Behalve de EBG-school wordt er ook op de OS Makandi geen les gegeven. Dinge vraagt zich af of waarom de training zo nodig tijdens een lesweek moet worden verzorgd. ‘Hebben de kinderen hier nog niet genoeg achterstand en geen recht op degelijk onderwijs?, is wat hij zich afvraagt.

 

Dinge roept samen met de ouders, kapiteins en basja’s jonge afgestudeerde Saramaccaners afkomstig uit het gebied op, om hun krachten te komen geven in het dorp. ‘Zij kennen niet alleen de taal, cultuur en waarden, maar kunnen die dan ook beter overbrengen op de kinderen’, aldus Dinge.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: