spot_img
spot_img

Simons overlegt met fractieleiders

Atualizado há

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, heeft met de verschillende fractieleiders overleg gepleegd inzake de impasse waarin de volksvertegenwoordiging is beland.

 

Vanwege qourumgebrek heeft het hoogste college van Staat vanaf 1 oktober namelijk niet kunnen vergaderen in het openbaar. Indien de oppositie niet meewerkt, zal het voorlopig niet lukken in het openbaar te vergaderen aangezien in de gelederen van DNA-voorzitter zelf worden vergaderingen geboycot.

- Publicidade -

 

Voor donderdag 18 december staat een fractieleidersoverleg gepland om na te gaan hoe partijen tot een vergelijk kunnen komen zodat het parlementaire werk voortgang kan vinden. Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) was door Simons als eerste uitgenodigd om in overleg te treden met de oppositie.

 

Een heet hangijzer voor de oppositie is de ontwerpwet Constitutioneel Hof, die voor donderdag 18 december weer op de agenda staat. Tegen behandeling van de begroting, de Advocatenwet, de Dierenwet, Anti-Corruptie en de dubbele nationaliteit heeft de oppositie geen probleem.

 

Afhankelijk van het fractieleidersoverleg en de huishoudelijke vergadering, zal de parlementsvoorzitter besluiten hoe het parlement verder gaat tot de recesperiode die een maand voor de verkiezing ingaat.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: