World Clean Up Day 2020 — Foto: DP Paramaribo

Jaarlijks wordt op de 3e zaterdag in September World Cleanup Day georganiseerd waarbij er gebruik wordt gemaakt van de kracht van mensen. Door samen te werken worden bruggen geslagen tussen gemeenschappen op alle niveaus van de samenleving. Binnen de Global Ports Group (GPG) is het in de week van 14 t/m 20 september “Go Green Week”.

De GPG is een samenwerking tussen de industrieleiders van wereldwijde havenoperators en zij hebben drie werkarmen op het gebied van Safety, Security & Environment. In dit kader heeft DP World Paramaribo meegedaan met World Clean up Day op 19 september.

Publicidade

In Suriname organiseerde Stichting SuReSur schoonmaakacties op 14 verschillende locaties, uiteraard met inachtneming van COVID-19 veiligheidsvoorschriften. DP World Paramaribo heeft 16 vrijwilligers met familieleden afgevaardigd die op twee locaties hebben schoongemaakt, te weten het scholencomplex van Lyco 1 (Zorg & Hoop) en bij de terminal van Suriname Port Services N.V./ DP World Paramaribo te La Vigilantia in Para.

De focus van de clean up lag dit jaar op de vervuiling als gevolg van sigarettenpeukjes. Deze kleine vervuilers behoren tot het product dat wereldwijd het meest wordt weggegooid. Alle ingezamelde sigarettenpeukjes zullen via Stichting SuReSur verstuurd worden naar een recycle bedrijf in Ierland om deze te recyclen.

Comentar

Comentar