spot_img
spot_img

Schuldbekentenis door Dino Bouterse

Atualizado há

Volgens Nederlandse media heeft Dino Bouterse op vrijdag 29 augustus in een rechtbank in New York een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd. In de VS is het gebruikelijk dat in ruil voor strafvermindering, na overleg tussen aanklager en verdediging, verdachten een gedeeltelijke bekentenis afleggen.

 

Dino Bouterse, zoon van het Surinaams staatshoofd Desi Bouterse, is door de Amerikaanse aanklagers verantwoordelijk gesteld voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Tevens wordt hij ervan verdacht han- en spandiensten te hebben verleend voor het opzetten van een Libanese Hezbollah basis in Suriname.

- Publicidade -

 

In de aanklacht is opgenomen dat op 1 februari 2013 twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA op bezoek waren bij Dino in Suriname, die zich hadden uitgegeven als te zijn Mexicaanse drugshandelaren. Tijdens deze ontmoeting zou Bouterse jr. hebben aangeboden hen te ‘faciliteren’ bij het smokkelen van drugs alsmede bij de aankoop van wapens.

 

Verder staat in de aanklacht dat Bouterse in juli gesprekken had met Amerikaanse undercoveragenten over de opzet van een Hezbollah-basis in Suriname. Tevens reisde hij naar Griekenland om met de aangewezen contacten aldaar concrete plannen te maken. Op basis van deze infiltratieactie werd Dino Bouterse in augustus 2013 op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App