spot_img
spot_img

Scholieren mogelijk tot 6 oktober thuis

Atualizado há

De kans bestaat dat scholen pas op 6 oktober zullen beginnen. Dit zowel om de bestrijding van Chikungunya, alsook om organisatorische redenen. Uiterlijk maandag 29 september wordt bekendgemaakt wanneer de scholen beginnen. Op vrijdag 26 september is er op het kabinet van de vicepresident een persconferentie gehouden, waarbij aangegeven is dat SRD 1 miljoen door Financiën alvast is uitgetrokken voor de landelijke bestrijding van Chikungunya.  

 

Volgens vicepresident Robert Ameerali moeten de dakgoten van de scholen gerepareerd zijn, en moet de omgeving muskietenvrij worden gemaakt. Hierna zal er worden opgeruimd en met malathion worden gespoten. Dit geldt zowel voor de scholen in de stad als voor de scholen in het binnenland. Naar zeggen van de directeur van Volksgezondheid tevens voorzitter van het Chikungunya- coördinatieteam, Marthelise Eersel, is de ziekte nog niet opgedoken in het binnenland. Uitbreiding daarnaartoe moet voorkomen worden.

- Publicidade -

 

Verwachtbaar is dat de crisis situatie nog ongeveer drie weken zal duren. Gedurende die tijd wordt een landelijke campagne gehouden. Minister Blokland van Volksgezondheid, coordinator van de ingestelde Onderraad, geeft aan dat de protocollen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO/PAHO) bij uitbraak van ziekten in acht worden genomen. Vicepresident Ameerali geeft aan dat de verschillende ministeries uit hun eigen budget de normale dingen die noodzakelijk zijn, moeten doen. Slechts de zaken die te maken hebben met de bestrijding van de Chikungunya, zullen uit de algemene pot betaald worden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App