spot_img
spot_img

Scholengemeenschap voor Moengo

Atualizado há

- Publicidade -

Tijdens een bezoek van onderwijsminister Ashwin Adhin aan Moengo de vorige week deed de bewindsman de mededeling dat er een scholengemeenschap in de omgeving van Moengo opgezet zal worden. Deze scholengemeenschap krijgt multifunctionele lokalen en een praktijkcentrum, waarvoor er reeds geld beschikbaar is. De leerlingen van Moengo en omgeving hadden de behoefte aan praktijklokalen en mediatheken eerder al doorgegeven. De scholieren waren erg blij toen Adhin de komst van een scholengemeenschap aangekondigd had.

 

 

- Publicidade -

Minister Adhin was door de scholieren zelf uitgenodigd om aanwezig te zijn op de motivatiedag, welke als doel heeft het slagingspercentage dit jaar omhoog te krikken. In de krutu oso van Moengo waren examenkandidaten van zowel de Waaldijkschool, de Barronschool en VOJ Albina aanwezig. De leerlingen werden verder toegesproken door onder andere districtscommissaris Theo Sondrejoe en parlementariër Marinus Bee.

Bee gaf de leerlingen mee dat om het examen succesvol af te ronden zij een grote dosis discipline, zelfwerkzaamheid en doorzettingsvermogen nodig hebben, terwijl dc Sondrejoe hen opriep niet te slabakken en zich goed voor te bereiden op de komende schoolonderzoeken en het examen. “Het is ook goed om te luisteren naar de leerkracht en je ouders,” benadrukte hij.

 

Adhin leerde de leerlingen mediteren om tijdens de proefwerken geconcentreerd bezig te zijn. “Simulatie is ook belangrijk. Als je thuis studeert, moet je dezelfde omgeving creëren als op school. Geen muziek of televisie op de achtergrond”, gaf de bewindsman mee.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: