spot_img
spot_img

Scholen mogen officieel maandag starten

Verlichting in Covid-19 situatie te merken

Atualizado há

- Publicidade -

De hervatting van het onderwijsproces voor alle scholen op secundair en tertiair niveau is gesteld op 22 februari volgens de gebruikelijke schooltijdens. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vandaag tijdens de Covid-19 persconferentie bekend gemaakt dat de regering toestemming heeft gegeten dat de herstart van de scholen kan plaatsvinden. Dit besluit is genomen na advies van de Covid-19 Outbreak Managementteam.

Er is volgens de minister sprake van een verlichting van de Covid-19 maatregelen. De verlichting zal ook gefaseerd doorgevoerd worden door de regering. De minister benadrukt dat Covid-19 nog steeds aanwezig is waardoor niet alle maatregelen meteen worden opgeheven. Zo is de uitgangverbod nog steeds gesteld op 21.00 uur tot en met 05.00 uur door de week en in het weekend is deze 19.00 uur tot en met 05.00 uur.

Het is van belang dat de standaard Covid-19 maatregelen nog altijd in acht genomen moet worden zoals het dragen van en mond-en neus bedekking, het regelmatig desinfecteren en of wassen van de handen en het houden van de 1,5 meter afstand. Het is eveneens nog steeds verboden om feesten te organiseren. De minister betreurt het dat personen deze maatregelen niet in acht nemen want er worden nog steeds huwelijksfeesten georganiseerd en mensen worden uitgenodigd.

- Publicidade -

Ramadhin verduidelijk dat trouwen niet is verboden maar een feest hebben om het heugelijk feit te vieren, mag niet. Hij raad de mensen aan om nog altijd in besloten kring te trouwen en zoveel als mogelijk proberen om geen grote groepen mensen bij elkaar te krijgen. Indien men toch wens te feesten moeten ze SRD 500 op zak hebben om de nodige boete daarvoor te betalen, waarschuwt de minister.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: