spot_img
spot_img

Schaarste aan Amerikaanse dollars

Atualizado há

Vanwege de schaarste aan Amerikaanse dollars heeft het telecommunicatiebedrijf Telesur onlangs haar tarieven verhoogd. Naar zeggen van Kenneth Muringen, directeur Commerciële Zaken, komt het bedrijf moeizaam aan dollars. Vandaar dat Telesur thans een koers hanteert van SRD 3,35 in plaats van SRD 3,25 voor een US Dollar.

 

Volgens Muringen is het zelfs bij de Centrale Bank van Suriname moeilijk om aan de benodigde dollars te komen. “Dit noodzaakt ons om dollars te gaan zoeken op de zwarte markt”, geeft de Telesur topper aan. Bij de cambio moet voor een dollar tussen SRD 3,48 en SRD 3,55 betaald worden.

 

Voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven bevestigt dat er een schaarste aan dollars is. “De vraag is veel groter dan het aanbod in vergelijking met een aantal maanden geleden. Daarom gaat de koers omhoog.” Bedrijven die dringen dollars nodig hebben voor import zijn genoodzaakt zich te wenden tot de cambio’s.

 

Ondanks het telecommunicatiebedrijf bij de Centrale Bank SRD 3,35 moest neertellen per dollar, heeft het bedrijf jarenlang een koers van SRD 3,25 voor een US Dollar gehanteerd.

 

Voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring, heeft moeite met de maatregel, vooral omdat deze koersaanpassing samenvalt met de afschaffing van de voordelige acties die Telesur gaf.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App