Luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) zien graag dat president Desi Bouterse ingrijpt bij de luchtvaartdienst. Ze zijn sedert zaterdag 4 oktober in actie om onder andere de vergrijzing van luchtverkeersleiders, de onbevoegdheid van bepaalde personen om vliegtuigen te begeleiden en een radar waarover de dienst beschikt, maar die onbemand is.

“We merken niet op dat de overheid het gevaar inziet, maar wij willen op tijd aan de bel trekken”, alus Clyde Sabajo, voorzitter van de Satca, dinsdag 7 oktober tijdens een persconferentie bij de Moederbond.

Publicidade

Sabajo geeft aan dat gepensioneerden worden ingezet, hetgeen de Satca onverantwoordelijk vindt. “Ieder mens kan een auto rijden, maar is die wel bevoegd om dat te doen?”, vraagt Sabajo retorisch. De voorzitter merkt verder op dat de Satca sedert 2007 een principe-akkoord heeft getekend met de toenmalige vicepresident Ram Sardjoe. Tot heden is er echter naar zijn zeggen bitter weinig uitgevoerd.

De Satca wil graag trainingen, omdat er vernieuwingen plaatsvinden in de internationale luchtvaartdienst. Tevens wil de werknemersorganisatie meer luchtvaartpersoneel zodat het tekort aan personeelsleden wordt opgeheven. De luchtverkeersleiders weigeren langer te werken onder onhygiënische omstandigheden, aangezien de ruimtes niet op tijd worden schoongemaakt.

Echter, wordt er wel gewerkt. Luchtverkeersleiders op het vliegveld te Zorg en Hoop werken vanaf acht uur ‘s morgen tot vier uur ’s middags, terwijl ze op Zanderij tussen vier uur s’middag en acht uur ‘s avond aanwezig zijn.

 

Comentar

Comentar