spot_img
spot_img

Sasur wint kort geding tegen SRS

Atualizado há

Bezittingen van de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) mogen door Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) verkocht worden. De SRS heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen Sasur om het beslag op te heffen. Rechter Alida Johanns besliste echter anders en heeft het staatsmedium in het ongelijk gesteld. De SRS vond dat Sasur niet bevoegd was om op te treden voor rechthebbenden, aangezien de beschikking van Sasur was ingetrokken om als bemiddelingsbureau voor muziekrechten op te treden. De rechter had daar een andere mening over. 
Naar zeggen van Guno Ravenberg van het management team van SRS, zal er beroep tegen het vonnis worden aangetekend. Het radiostation en Sasur willen samen deze kwestie bespreken. Tot 14 februari bestaat daartoe de ruimte, zodat het terrein van de SRS niet in het openbaar hoeft te worden verkocht.

 

Ondanks de beschikking door minister Edward Belfort van Justitie en Politie is ingetrokken, meent Sasur heeft nog steeds het auteursrecht van de muziekmakers te beheren. SRS heeft zonder toestemming van Sasur, beschermde muziek openbaar gemaakt.

 

 

De intrekking van de beschikking handelt over de rol van bemiddelaar en niet over het handhaven van auteursrechten. Volgens Johanns heeft het intrekken van de beschikking geen invloed op de bevoegdheden van Sasur over het handhaven van de auteursrechten, vallende onder haar repertoire, op grond van artikel 1 van de Auteurswet.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App