spot_img
spot_img

Rvc EBS doet intern onderzoek

Atualizado há

De raad van commissarissen (rvc) van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft, naar aanleiding van het verzoek van waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday aan minister Andy Rusland van Financiën om de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) in te roepen een onderzoek te verrichten naar vermeende onregelmatigheden bij de EBS, het besluit genomen om ook een intern onderzoek in te stellen. Dit deelde Iwan Krolis, president-commissaris van EBS, mee.

 

Met het onderzoek is de CLAD is op dinsdag 24 februari begonnen met. “De rvc heeft ook besloten om een intern onderzoek in te stellen, voordat er eventueel maatregelen genomen kunnen worden”, zegt Krolis. Hij geeft aan dat hij in het weekend via de e-mail onderliggende documenten heeft ontvangen van assembleelid, tevens klokkenluider over de megacorruptie bij de EBS, Arthur Tjin-A-Tsoi.

- Publicidade -

 

De president commissaris stelt het zeer op prijs dat het assembleelid besloten heeft de rvc ook documenten ter beschikking te stellen. Tjin-A-Tsoi is van mening dat directeur Willy Duiker, de rvc en minister Rusland op non-actief gesteld moeten worden. Rusland was immers president-commissaris van EBS toen de onregelmatigheden zich hebben voorgedaan.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: