spot_img
spot_img

Ruth Wijdenbosch spreekt tijdens de 8 december herdenking in Amsterdam

Atualizado há

Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee tevens Nieuw Front/ NPS parlementariër Ruth Wijdenbosch, zal op maandag 8 december tijdens de herdenking van de 8 decembermoorden in Amsterdam het woord voeren. Jaarlijks herdenkt het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname op 8 december, deze vijftien vermoorde mannen. Dit jaar is als thema gekozen ‘straffeloosheid’, naar aanleiding van het feit dat de Verenigde Naties dit jaar, voor het eerst, 2 november heeft uitgeroepen tot de jaarlijks terugkerende “dag tegen straffeloosheid wegens gepleegde misdaden en geweld tegen journalisten.”

 

De bijna 90 jarige Wilfred Lionarons, de nestor van de Surinaamse journalistiek, zal tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Mozes en Aäronkerk in het voetlicht geplaatst worden. Lionarons is oud hoofdredacteur en eigenaar van het toenmalige ochtendblad De Vrije Stem geweest, waarvan de drukkerij en het gebouw van de redactie in de nacht van 7 op 8 december 1982 opgeblazen werd. Wilfred Lionarons was op dat moment toevallig voor een conferentie in het buitenland.

- Publicidade -

 

Naast Wijdenbosch zullen tijdens deze herdenkingsdienst onder andere spreken oud redacteur en nieuwslezer bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en oud NOS Journaal-presentator Noraly Beyer, advocaat Gerard Spong, de Surinaamse publicist Theo Para, Cholpes Hoost een nabestaande en dochter van één van de 15 slachtoffers van 8 december 1982 en Angelic Alihusain-del Castilho, ondervoorzitter van de oppositiepartij DA91.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: