spot_img
spot_img

Ruth Wijdenbosch: Meer vrouwen vereist in de politiek

Atualizado há

- Publicidade -

“Dit is een historisch moment, vooral nu zo vóór de verkiezingen. Wat wij willen is onze vleugels uitstrekken. We hebben vrouwen met kennis en capaciteit in Nederland, die hebben toegezegd te ondersteunen. We willen vrouwen zelfstandiger maken”. Dit zei Ruth Wijdenbosch dinsdag bij de ondertekening van het samenwerkingsprotocol tussen de VPAS (Vrouwen Politieke Alliantie Suriname) en de VANPS (Vrouwen Alliantie Nationale Politieke Samenwerking Nederland) in NPS-partijgebouw Grun Dyari.

 

De samenwerking heeft als doel enerzijds meer vrouwen in de politiek en het bestuur te krijgen en anderzijds om hen te ondersteunen bij training en scholingsactiviteiten. Zodoende worden ze economisch weerbaar en zelfstandig gemaakt. Wijdenbosch gaf aan dat er door de VPAS ook gekeken wordt naar een samenwerking met de Verenigde Staten, België, de Caricom en Unasur, “om van elkaar te kunnen leren.” Via Skype is de samenwerking ondertekend door Hellen Burleson-Esajas (vanuit Nederland) en Ruth Wijdenbosch vanuit Suriname. De samenwerking is voor onbepaalde tijd. De organisaties richten zich vooral op vrouwen in politieke functies.“We moeten ervoor zorgen om in 2015 in elk geval niet meer te starten met vijf vrouwen in de DNA”. Wijdenbosch is namens de NPS de enige vrouw die zitting neemt in het parlement. Dit terwijl er veel meer vrouwen zijn studeren en een diploma hebben.

- Publicidade -

 

Volgens de NPS-topper zijn vrouwelijke kiezers zich nu wel bewust dat ze op lijsten moeten stemmen waar vrouwen op voorkomen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: