De Russische overheid heeft een schenking gedaan van medische apparatuur ter waarde van USD 136.350. De Het gaat exact om 4 baby incubators met weegschaal, 4 neonatale fototherapie bestralers, 4 neonatale infrarood verwarmingen en een multifunctioneel apparaat voor inhalatie-anesthesie ten behoeve van de Couveuseafdeling van het ‘s Lands Hospitaal’

Een kunstmatig longventilatie-apparaat voor neonates is eveneens gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Couveuse afdeling van ‘s Lands Hospitaal beschikt met deze donatie nu over ge-updated apparatuur om de kwaliteit van het leven te verhogen van baby’s die op deze afdeling verpleegd worden. Ook de Operatiekamer profiteert van deze geste.

Publicidade

De voorbereiding tot de schenking die sinds vorig jaar november werd opgestart, werd deze week een feit nadat de medische apparaten door de Russische technici in elkaar werden gezet, het personeel in het gebruik ervan werd getraind en de overdracht op vrijdag 5 juli plaatsvond.

Algemeen directeur, Dayansankar Mathoera, is niet uitgesproken over de ontvangen geste. “Omdat ‘s Lands Hospitaal in de eerste plaats een gespecialiseerd ziekenhuis voor moeder en kindzorg is, ontvingen we dit aanbod met open armen en binnen de kortste keren (zelfs geen week) hadden we het formele verzoek om donatie van de neonatale uitrusting ingediend, inclusief medische uitrusting zoals CPAP, neonatale patiënt monitoren, pediatrische patiënten monitors en neonatale blaasbalg stroop apparaat”.

Directeur Mathoera bedankte alle actoren van de Russische delegatie, Volksgezondheid en Buza, Marc Waaldijk, honorair consul van Suriname voor Rusland en de eigen medewerkers van de Technische afdeling en Inkoop, in het bijzonder de manager van Inkoop Marvin Madikson en manager Angela Sluisdom van de Projectafdeling. Directeur Mathoera verzekert dat de gedoneerde medische apparatuur in hoge mate zal bijdragen tot de uiterste professionele zorg die in ons ziekenhuis wordt geëist. “Het zal zeker onze capaciteiten verbeteren, met name de neonatale zorg, maar ook de zorg in de operatiekamer. We kunnen u verzekeren dat we goed gebruik zullen maken van de apparatuur. Bedankt voor de donatie. Spasibo za podarok”, (Russisch) besloot hij. Directeur Nannan Panday-Gopisingh overhandigde houten plaquette met daarin het reliëf van het logo van ‘s Lands Hospitaal aan de Russische delegatie die heel verrast en blij hiermee zijn.

Foto: NII

Comentar

Comentar