spot_img
spot_img

Roseval geeft advies over aanpak bij EBS

Atualizado há

- Publicidade -

In een brief gericht aan de manager van de Centrale Lands Accountantsdienst (CLAD) adviseert registeraccountant en ex-minister van Financiën, Rudi Roseval, om de opdracht voor het instellen van een onderzoek bij EBS onder voorbehoud te accepteren. Tevens adviseert hij om medewerking in te roepen van een gerenommeerde particuliere internationale consultant met een forensische werkarm, voor het verrichten van effectief onderzoeksarbeid. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van alle accommodaties waarover CLAD nog beschikt.

 

Het schrijven heeft Roseval naar CLAD gestuurd naar aanleiding van het besluit van waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday om minister Andy Rusland van Financiën te vragen voor een onderzoek. Roseval heeft een kopie van het schrijven gestuurd naar assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi, die de dossiers inzake vermeende corruptieve praktijken bij de EBS bij het Openbaar Ministerie heeft gedeponeerd, president Desi Bouterse en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Hij stelt voor het New Yorkse McKinsey & Company te benaderen voor het verrichten van het onderzoek bij EBS.

- Publicidade -

Tjin-A-Tsoi zegt blij te zijn met de adviezen van de ex-minister van Financiën. CLAD is immers systematisch uitgehold en heeft niet voldoende mogelijkheden. De parlementariër geeft verder aan dat minister Rusland, die het CLAD-onderzoek moet aansturen, president commissaris was bij EBS. Ook zaken die zich in die periode hebben afgespeeld moeten onderzocht worden, waarbij er eventueel sprake is van ‘conflict of interest’, stelt Tjin-A-Tsoi. Het bevreemd hem dat er tot nu toe geen reactie is gekomen van de raad van commissarissen, die de aandeelhouder vertegenwoordigd. “Hopelijk zijn zij geen deel van deze dikke vette, vieze koek”.

Naar zeggen van Tjin-A-Tsoi gaan corruptie en armoede hand in hand. “Good Governance, transparancy en stabiliteit zijn de voorwaarden van duurzame ontwikkeling van elk land en zo ook van Suriname. “Helaas hebben we door wanbeleid de afgelopen 4.8 jaar ingeboet als natie waardoor we slechts vooruitgang hebben geboekt in achterwaartse zin”, stelt Tjin-A-Tsoi. Volgens hem predikt president Bouterse steeds tegen corruptie op te zullen treden. “De brief van de heer Roseval is een laatste kans om te laten zien dat de president het echt meent met het volk. De president zegt trouwens zo vaak dat armoede de grootste vijand van het volk is. President please do something and show me your motion!”, aldus Tjin-A-Tsoi.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: