spot_img
spot_img

Romapit volgens Dompig eind volgende week ‘schoon’

Atualizado há

Ongeveer zeshonderdvijftig illegale goudzoekers zullen volgens Dompig uit de Romapit van IamGold vertrokken zijn. De resterende honderdvijftig illegale goudzoekers die zijn aangesloten bij Makamboa mogen in het gebied blijven totdat de brug over de Mindrinetkreek naar hun nieuw werkgebied af is. Dompig denkt dat dit nog ruim een maand zal duren.

Eerder dit jaar werd met de Commissie Ordening Goudsector overeengekomen dat deze 150 illegale goudzoekers van Nieuw Koffiekamp nog drie maanden mogen blijven op de concessie van Rosebel. Vanwege een vertraging in de bouw van de brug naar het betreffend gebied, zijn de goudzoekers nog niet ‘verhuisd’.

Ondertussen is de groep illegale goudzoekers in de Romamijn groter geworden. Dompig: “Aan alle goudzoekers is zaterdag via flyers gevraagd hun werkzaamheden stop te zetten en zich te komen registreren. Zondagavond lag alles al stil. Daarom verwacht ik dat die personen die er niet horen, komend weeekeinde allemaal uit eigen beweging weg zullen zijn.”

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App