spot_img
spot_img

Rijstboeren willen gecompenseerd worden voor lage opkoopprijs

Atualizado há

Op woensdagochtend 4 maart hebben rijstboeren zich verzameld voor het commissariaat in Nieuw Nickerie om een petitie aan te bieden. Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh moet deze doorgeleiden naar de president. In de petitie vragen de boeren het staatshoofd hen te compenseren met het verschil tussen de kostprijs en opkoopprijs van een baal natte padie van 79 kilogram.

 

“Het gaat om iets meer dan honderd onafhankelijke rijstboeren die niet aangesloten zijn bij de boerenorganisaties de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) of de Vereniging van Padie Producenten (VPP)” geeft rijstboer Radja Ahmadkhan aan.

- Publicidade -

 

Het staatshoofd wordt gewezen op de precaire situatie in de rijstsector. Ook vragen de boeren om alle actoren binnen de rijstsector inclusief de overheid, een platform van samenwerking met wettelijke basis te bieden, alsook proactief de problemen en mogelijkheden van de sector bloot te leggen, oplossingen aan te dragen en implementatie daarvan te controleren. De rijstboeren zien verder graag dat de regering moet zorgen voor transparantie van padie opkoopprijzen en verkoopprijzen van rijst zowel nationaal, regionaal als internationaal.

De rijstboeren hopen maandag 9 maart een gunstig antwoord te krijgen van de regering.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: