spot_img
spot_img

Rijstaanplant Middenstandspolder aangetast

Atualizado há

- Publicidade -

Rijstarealen in de Middenstandspolder zijn weer eens aangetast door een ziekte. Sommige arealen zijn zelfs voor ongeveer vijftig procent vernietigd door de ziekte.

Zegt rijstboer Harinadan Oemraw: “De schade is enorm, uitgedrukt in geld is dat iets meer dan twintigduizend Surinaamse dollar per aeraal”. Volgens hem heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verzuimd de afwatering goed aan te pakken. Er moest een tweede takel geplaatst worden bij de sluis op de plek waar het water in de Nickerierivier stroomt. Dit is echter niet gebeurd. Hierdoor bleef het water op de arealen staan, met als gevolg een ziekte die de rijstplantjes aantast.

Eerder had minister Soeresh Algoe opdracht gegeven een nieuwe takel te plaatsen. Oemraw geeft aan dat er nooit deskundigen van LVV het veld in Nickerie zijn ingegaan om de situatie in de rijstpolders te bekijken.

- Publicidade -

Guido van der Kooye, coördinator Regio West, die dagelijks langs de Middenstandspolder rijdt is niet op de hoogte van de situatie in het gebied. Volgens van der Kooye kunnen de arealen het best droog gelegd worden indien de gewassen zijn aangetast.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: