spot_img
spot_img

RGD-artsen vanaf maandag in beraad

Atualizado há

Vanaf maandag 22 september zijn de artsen aangesloten bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in beraad. Dat is zaterdag op een algemene ledenvergadering van de Vereniging van RGD Artsen (VRA) besloten. Dit besluit betekent dat de doktoren “de poliklinieken niet zullen bezoeken voor onbepaalde tijd en de dienstverlening derhalve stil komt te liggen’, meldt Jules Cruden, voorzitter van de VRA.

 

Het beraad is het gevolg van het stroef verloop over de onderhandelingen betreffende een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst over 2014.

- Publicidade -

 

Sinds maart zijn enerzijds de VRA en anderszijds de directie van de RGD met elkaar in onderhandeling over de vergoeding voor het behandelen van patiënten die verzekerd zijn volgens het nieuwe zorgsysteem (BZSR). De RGD-artsen zijn vanaf januari 2014 niet betaald voor de BZSR-patiënten. Ook de Bemiddelingsraad heeft geen oplossing kunnen brengen in het geschil. “De RGD wil helemaal niet tegemoet komen aan de voorstellen die de VRA heeft ingediend. Het tegenbod van de directie vinden de artsen ronduit belachelijk en onacceptabel”, geeft de VRA verder aan.

 

De VRA is van mening dat de aangesloten artsen niet gewaardeerd worden voor het werk dat wordt gedaan. “Ondanks de extra inkomsten die de RGD krijgt vanwege het nieuw zorgsysteem en de extra subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, is de directie niet bereid om de artsen eindelijk de waardering te geven waar de VRA al langere tijd om vraagt. Integendeel, in het voorstel van de directie voor een nieuwe loonstructuur voor de artsen, krijgen de artsen meerdere taken met langere werktijden, maar krijgen daarentegen niet meer betaald. Een belangrijk deel van de artsen gaat zelfs minder verdienen, dan nu het geval is,” aldus de VRA.

De VRA zegt dat RGD-artsen in beraad blijven, “totdat er een bevredigend resultaat is bereikt voor de CAO 2014”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App