spot_img
spot_img

RGD artsen ontevreden over maatregelen leiding

Atualizado há

Naar zeggen van Jules Cruden, voorzitter van de vakbond bij de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) zijn de maatregelen, die vanaf komend jaar zullen gelden, middels een schrijven door de RGD- leiding aan de artsen kenbaar gemaakt. Dit heeft de RGD- artsen argwanend gemaakt en gevreesd wordt dat de leiding hen een nieuw reglement en een nieuwe loonstructuur wil opleggen.

 

De bond accepteert dit niet van de RGD-leiding en zal in januari een rechtszaak aanspannen tegen de leiding van de RGD. “Het reglement is alleen door de algemeen directeur getekend. Maar een reglement is net als een arbeidsovereenkomst: beide partijen moeten het er over eens zijn.” De bondsvoorzitter hoopt dat men tot een oplossing komt, zonder dat de artsen hun dienstverlening naar de gemeenschap moeten staken.

- Publicidade -

 

Een van de zaken die is aangegeven in het nieuwe reglement en waarin de artsen zich niet kunnen terugvinden, is volgens Cruden langere werktijden. Evenmin zijn de artsen niet blij met een voorgesteld roulatiesysteem waarbij artsen na twee of drie jaar van standplaats moeten veranderen. “We weten dat je na twee tot drie jaar je patiënten goed leert kennen en dan kan je betere zorg aan hen geven.”

 

Op 17 januari belegt de bond een algemene ledenvergadering over de voorstellen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: