spot_img
spot_img

RGB heeft nog geen bewijsstukken van erfgenamen gezien

Atualizado há

- Publicidade -

Er lijken geen bewijsstukken te zijn voor personen die beweren erfgenamen van vier plantages in Para te zijn. Een stuk van het eerste gedeelte van de Paramaribo-Zanderij highway loopt door deze plantages. Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) wil het betreffend deel waar de weg komt te lopen, kopen of door schenking verkrijgen.

“Je kan wel zeggen dat de plantages van je voorouders zijn geweest, maar de mensen lijken geen documenten te hebben”, aldus minister Steven Relyveld van RGB. Ofschoon er reeds gesprekken zijn gevoerd met personen die menen mede-eigenaren van de plantages te zijn, kunnen ze geen bewijsstukken hierover overleggen. Het betreft de plantages Leeuwenberg, Welgelegen, Zwitsersgrond en Nieuw Door die liggen tussen de Afobakaweg en Zanderij. Het deel dat door de plantages loopt, is circa zes kilometer.

Hoewel er nog geen overeenstemming is tussen RGB en de mogelijke erfgenamen van de plantages, zullen de werkzaamheden van de aanleg van de snelweg normaal voortgang vinden. Volgens Relyveld zal er, door de ontsluiting van de plantages, ontwikkeling gebracht worden in de gebieden. Daarom hoopt hij dat de mensen het algemeen belang van de highway zullen inzien.

- Publicidade -

In december 2013 vond het officiële startsein van de aanleg van de snelweg plaats.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: