spot_img
spot_img

Resocialisatieplan gelaunched

Atualizado há

Lang is er gewacht op een resocialisatieplan. Deze werd gisteren uiteindelijk gelaunched door het ministerie van Justitie en Politie i.s.m. de afdeling Delinquentenzorg. Het voornaamste doel van dit plan is om het recidivegedrag in Suriname te voorkomen of terug te dringen, zodat de criminaliteit in zijn algemeenheid teruggedrongen kan worden.

Het recidivecijfer ligt momenteel hoger dan 50%. Het komt veels te vaak voor dat delinquenten na hun vrijlating terugvallen in het crimineel circuit vanwege uiteenlopende redenen. Het komt jammer genoeg veel te vaak voor dat er thuis geen opvang voor hen is of dat zij door werkgevers geweerd worden vanwege hun crimineel verleden. Met dit plan zullen zij vanaf het moment dat zij in aanraking komen met justitie tot een jaar na vrijlating professioneel begeleid worden.

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie gaf aan dat de normschenders de Staat en de belastingbetalers teveel geld kosten. Een delinquent kost de Staat SRD 600 tot SRD 700,- per dag. Aan voeding alleen lopen de kosten op jaarbasis op tot SRD 2.700,- per gedetineerde.

Voor dit jaar is reeds SRD 2,5 miljoen uitgegeven aan voeding voor mensen in het gevang. Met het resocialisatieplan zullen gedetineerden deels bijdragen aan hun kosten van detentie.

Als onderdeel van het plan zullen de gedetineerden namelijk ingezet worden om diverse werkzaamheden uit te voeren, zoals het bestraten van wegen, het bouwen van scholen en het opschonen van hoge wied, zodat zij niet vervreemden van het arbeidsproces.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App