spot_img
spot_img

Relyveld wil overeenkomst Brownsberg zwart op wit

Atualizado há

(foto gov.sr)

De commissie Ordening Goudsector (OGS) heeft minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) gevraagd een deel van het Brownsberg natuurreservaat (twaalfhonderd hectare) aan haar af te staan ten behoeve van de illegale goudzoekers. Relyveld echter wil vooralsnog niet ingaan op dit verzoek.

De overeenkomst tussen RGB en OGS moet naar zeggen van de minister eerst schriftelijk worden vastgelegd. Relyveld moet zich daarop kunnen beroepen als er problemen ontstaan. Volgens hem moet er in de overeenkomst worden opgenomen dat er op wordt toegezien dat de illegale goudzoekers niet buiten het toegewezen gebied werken. Tevens moeten ze ver blijven van onder andere de Irene-, Leo- en Koemboevallen. Voor de toezicht zijn enkele controleposten vereist.

- Publicidade -

Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) en OGS zijn bezig de overeenkomst in elkaar te zetten. Stinasu is de werkarm van RGB die onder andere het Bronwsberg Natuurpark beheert. Relyveld weet niet wanneer de concept overeenkomst af is. Een eventuele compensatie voor Stinasu in de vorm van een stuk terrain, is volgens de bewindsman nog niet aan de orde.

Minister Relyveld heeft reeds contact gehad met de World Wildlife Fund (WWF) Suriname betreffende het afstaan van de 1200 hectaren van het natuurpark. Van hen heeft hij vernomen dat het park verruimd is vierduizend hectaren.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App