spot_img
spot_img

Registratie zaaizaad van start bij Adron

Atualizado há

Vrijdag 19 september start het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) met de registratie van zaaizaad. Het betreft registratie van boeren uit Nickerie en Saramacca die steeds naar eerste nabouwzaad vragen, geeft Soedeshchand Jairam, waarnemend directeur van het Adron, aan.

 

Volgens Jairam wordt origineel zaad van de contractboeren nu aangevoerd en verwerkt door de beschikbare faciliteiten waarover Adron beschikt. Volgende week wordt begonnen met het afoogsten van de rijstarealen van het Adron en SML. Aangezien de waarnemend directeur avn het Adron van mening is dat elke boer in staat moet zijn om de prijs van zaaizaad te betalen, zal de prijs net als het vorig seizoen liggen op rond de SRD 67 per baal van 79 kilogram. “We willen kostprijsverlagend werken, de kwaliteit van de natte padie verbeteren, betere productie hebben en het vooral voor iedereen betaalbaar houden”, aldus Jairam.

- Publicidade -

 

Het Adron heeft dit seizoen 116 hectare aan origineel-, elite- en eerste nabouwzaad ingezaaid. Het nieuw bestuur van het Rijst Onderzoekscentrum zal binnenkort door minister Soeresh Algoe van LVV worden geïnstalleerd.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App