spot_img
spot_img

Regio in de ban van Zika

Atualizado há

Het Zika-virus heeft zich goed genesteld in het Caribisch Gebieden dreigt uit te breken tot een pandemie. De Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) bevestigd dat tot de eerste week van januari het virus in veertien landen op het westelijk halfrond is ontdekt. Suriname is een van de landen vanwaar het virus zich verder heeft kunnen verspreiden naar de Caribische eilanden.

De PAHO heeft ingegrepen en heeft contact opgezocht met regeringen in het Caribisch gebied om samen met hen een plan uit te zetten ten einde het virus effectief te bestrijden.

De gezondheidsorganisatie focust zich vooral op de gevolgen voor zwangere vrouwen die gestoken worden door de Aedes aegypti muskiet die ook verantwoordelijk is voor andere ziektes zoals dengue, chikungunya en gele koorts.

- Publicidade -

Er is volgens de PAHO een kans dat zwangere vrouwen die geïnfecteerd raken met het virus complicaties kunnen overdragen op hun ongeboren kind. Daar is nog weinig over bekend en wordt er op grote school onderzoek hier naartoe gedaan. Het is wel bewezen dat zwangere vrouwen die met chikungunya geïnfecteerd raken hun kind ziek kunnen maken.

Volgens de PAHO treedt Zika op drie dagen nadat een persoon is gestoken. De ziekteverschijnselen laten niet langer dan12 dagen op zich wachten.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App