spot_img
spot_img

Regering wil overname Afobakadam

Atualizado há

- Publicidade -

In een dinsdag 9 september gehouden persconferentie heeft president Desi Bouterse in duidelijke bewoordingen aangegeven dat de regering de Afobakadam wil overnemen. “Uiteraard is het zo dat we geen dingen gaan nationaliseren”, zei Bouterse. Hij gaf Alcoa te kennen dat de regering op basis van goede onderhandelingen de dam wil hebben.

 

Door de president werd benadrukt dat de dam ongeveer vijftig jaar geleden gebouwd is met een duidelijk doel. Toen is een groot oppervlakte aan land met diverse natuurlijke hulpbronnen onder water gezet en moesten mensen verplicht hun woonplaats verlaten. Volgens Bouterse zou Suralco energie opwekken om aluminium te smelten. Echter wordt dit niet meer gedaan en is de aluminiumsmelterij zelfs ontmanteld.

- Publicidade -

 

Honderden miljoenen dollars heeft de Suralco verdiend door de stuwdam. Jaarlijks moet de Staat US$ 60 miljoen betalen aan de Suralco die de opgewekte energie aan de Staat verkoopt. Het nieuw contract zal ruim US$ 80 miljoen kosten. Het staatshoofd gaf verder aan dat Suralco voor 130 miljoen door Staatsolie wordt gesubsidieerd.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: