Amar Ramadhin — Foto: Luiz Paulo

De regering is bezig de bed- en isolatiecapaciteit op respectievelijk de verpleegafdelingen van ziekenhuizen en Residence Inn uit te breiden. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid geeft te  kennen dat de Intensive Care-capaciteit landelijk 40 bedden bedraagt , waarvan momenteel 9 bezet zijn. Verder liggen er meer dan 90 personen op de verpleegafdelingen van het Regionaal Ziekenhuis Wanica en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Minister Ramadhin zegt dat er, voor wat de verpleegafdelingen betreft, continu wordt gewerkt aan het vergroten van de capaciteit van 103 naar 168 bedden in de eerste week van januari. Ook de isolatiecapaciteit zal deze week nog worden uitgebreid. Met name de isolatie-unit van Residence Inn zal worden vrijgemaakt en daar kunnen ongeveer 130-150 plekken gecreëerd worden. Momenteel is 54% van de beschikbare isolatieruimtes bezet.

Publicidade

De bewindsman merkt op dat er in de afgelopen week een zekere mate van stabiliteit in het aantal positief geteste COVID-19-patiënten is geweest. Er is volgens hem dus nog geen daling in zicht. Suriname zit momenteel op gemiddeld 58 nieuwe gevallen per dag, waarbij het reproductiegetal (R) dichtbij 1 is. “Dat betekent dat wij op dit moment op basis van de R van 1 wel een zekere mate van geruststelling hebben”, aldus minister Ramadhin. Hij waarschuwt echter dat er slechts een heel kleine wijziging in infecties nodig is. De “R” kan ook gaan fluctueren bij de stijging van infectiegevallen en de hoge besmettingsgraad.

Comentar

Comentar