spot_img
spot_img

Regering versoepelt Covid-19 maatregelen

Avondklok nu 22.00 uur door de week, weekende is het 20.00 uur

Atualizado há

De avondklok is verruimd geworden met een uur. Dit heeft de overheid bekendgemaakt.

De twee weekend lockdowns in zowel de eerste als de tweede golf van Covid-19 in Suriname hebben beide een positief effect gehad. De tweede golf Covid-19 besmettingen is smaller geweest. Hoewel deze heel snel is begonnen, is de afname van het aantal cases ook zeer stijl geweest. Op basis hiervan heeft de regering besloten de Covid-maatregelen te versoepelen.

Vanaf woensdag 24 februari tot en met dinsdag 09 maart 2021 gelden de volgende maatregelen:

- Publicidade -

De algemene maatregelen blijven van kracht;

 1. Het dragen van mond en neus bedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten (dit geldt niet voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar)
 2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht.
 3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Maatregel 1

Het uitgaansverbod is vanaf woensdag 24 februari 2021 tot en met dinsdag 09 maart 2021 ingesteld van;

 • Maandag tot en met donderdag van 22:00 uur in de avond tot 05:00 uur in de ochtend.
 • Vrijdag, zaterdag en zondag van 20:00 uur in de avond tot 05:00 uur in de ochtend.

Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2

Geen samenscholing van groepen groter dan tien (10) personen. Dit geldt niet voor werk en sectoren of activiteiten waarvoor er een protocol is. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend. Deze zijn potentiële mass spreading events (hiervoor mag onder geen beding toestemming/ontheffing gegeven worden door de autoriteiten!) Illegale feesten zullen aanzienlijk beboet worden.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer vijftig (50) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID19 maatregelen.

Maatregel 4

Alle NON-contactsporten (met inbegrip van individuele sportactiviteiten) zijn toegestaan onder strikte naleving van de protocollen. Contactsporten zijn uitsluitend in de buitenlucht toegestaan.

Maatregel 5

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6

In de periode van woensdag 24 februari 2021 tot en met dinsdag 09 maart 2021 gelden voor publiekelijk toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, het volgende:

De navolgende sectoren zijn gesloten voor het publiek

 1. Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging; van maandag tot en met donderdag is afhalen mogelijk tot 21:00 uur en levering tot 23:00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag is afhalen mogelijk tot 19:00 uur en levering tot 23:00 uur. Outdoor dining c.q. terrassen zijn gedurende de periode van afhaal opengesteld.
 2. nachtclubs, dancings, discotheken, indoor dining en dergelijke;
 3. bordelen;
 4. bars;

De navolgende sectoren zijn open voor het publiek

 1. casino’s;
 2. gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
 3. kansspelkantoren;
 4. recreatieoorden;
 5. sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden;
 6. kappers, kapsalons, schoonheidssalons en barbershops.

Maatregel 7

De bewaking van onze gesloten landsgrenzen wordt opgevoerd aangezien import van COVID19 varianten, een gevaar vormt. Uiteraard zullen slechts repatrianten met quarantainemaatregelen worden toegelaten.

De grens via de lucht is dus uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits:

 1. Wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en
 2. Uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Maatregel 8

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Maatregel 10

Overheidskantoren zijn in de periode van woensdag 24 februari 2021 tot en met dinsdag 09 maart 2021 opengesteld op basis van minimale bezetting. Personeel moet, voor zover mogelijk, van huis uit werken en via zoom of andere media vergaderen/overleggen. Dat geldt ook voor de hoge colleges van Staat (Regering, DNA). Dit geldt niet voor essentiële diensten van de overheid.

Maatregel 11

Het toezicht op de naleving van de mondkapjes plicht op de werkplek (kantoren, bedrijfsruimten, ziekenhuizen etc) wordt opgevoerd door mensen aan te wijzen die hierop letten en optreden.

Maatregel 12

Het is eenieder, verboden om alcohol te gebruiken in het openbaar. Dit n.a.v. de statistieken waarbij diverse besmettingen hebben plaatsgevonden bij personen die zich hebben opgehouden bij supermarkten. M.n. het alcoholgebruik en het onnodig ophouden in de nabijheid van winkels en supermarkten is per heden verboden en er zal hiertegen worden opgetreden

Maatregel 13

Er mag per gezin slechts 1 persoon toegelaten worden tot supermarkten en andere handelszaken. De verantwoordelijkheid en controle hiervan zal geschieden door de handelszaken

Maatregel 14

Markten mogen open onder naleving van de geldende protocollen en strak toezicht van de marktmeesters, milieu- en arbeidsinspectie.

Maatregel 15

Alle winkels dienen van maandag tot en met donderdag uiterlijk 21.00 uur en van vrijdag tot en met zondag uiterlijk 19.00 uur, hun deuren te sluiten voor het publiek.

Vermeldenswaard zijn de volgende besluiten:

 1. De handhaving zal intensiever zijn gedurende de komende periode.
 2. Het gebruik van alcohol in het openbaar is per zaterdag 23 januari 2021 verboden

Het onnodig en zonder reden ophouden in groepsverband voor een winkel is verboden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App