spot_img
spot_img

Regering neemt verantwoordelijkheid stroomkwestie op zich

Atualizado há

De regering neemt de verantwoordelijkheid voor de huidige energiecrisis volledig op zich. Reeds in 2013 is de regering door Suralco gewaarschuwd voor een sterke terugval in de elektriciteitsopwekking vanwege een verminderde regenval. Dit werd dinsdag 26 augustus door president Desi Bouterse aan het parlement meegedeeld. Hij gaf tijdens de vergadering van De Nationale Assemblee uitleg over de energiecrisis.

“Sinds we in juli 2013 een indicatie kregen dat er een dreiging was hadden we op onze qui-vive moeten zijn en een fase van alertheid moeten inlassen. We betreuren het dat dit heeft plaatsgevonden”, aldus Bouterse. Volgens het staatshoofd is er sprake van een overmachtsituatie als gevolg van natuurlijke omstandigheden.

Volgens Bouterse heeft de regering aan welke hij leiding geeft, sinds haar aantreden in augustus 2010 voor ongeveer honderd Megawatt extra energie heeft gezorgd. Echter is het totaal van 295 Megawatt opwekkingscapaciteit die er nu is, niet volledig beschikbaar aangezien men nagelaten heeft het distributienetwerk daarop aan te passen. Het staatshoofd gaf aan dat de regering er hard aan werkt om dit zo snel mogelijk te realiseren.

- Publicidade -

In de tussentijd kijkt de regering naar voorlopige oplossingen zoals noodvoorzieningen en het versneld afbouwen van de transmissielijn van Staatsolie naar Menckendam. Deze zal 29 Megawatt extra beschikbare energie opleveren.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App