President Desi Bouterse maakte tijdens zijn Covid-19 toespraak bekend dat er aangepaste maatregelen gelden die vanaf 10 mei gelden. In samenspraak met het traditioneel gezag is besloten om de lockdown op de grensrivieren Lawa-, Marowijne- en Tapanahonyrivier met tenminste één week te verlengen, tot zondag 17 mei. De totale lockdown op deze rivieren wordt echter omgezet in een partiële lockdown en zal van 6 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s morgens duren.

De grenzen blijven gesloten. Oversteken van en naar de buurlanden is niet toegestaan. Ook zullen de controleposten in het land blijven bestaan ter controle op verplaatsingen tussen kustvlakte en overige districten.

Publicidade

De publieke gezondheidsmaatregelen blijven van kracht wat beteken dat de hygiëne maatregelen blijven gelden: handen wassen, niezen of hoesten in de armholte, als ook 2 meter afstand houden van elkaar.

De samenscholing wordt verruimd tot een maximum van 50 personen, zolang de orde- en hygiëne maatregelen in acht worden genomen. De crèches blijven nog gesloten en de bussen mogen nog niet rijden.

Het Nationaal COVID-19 Management Team zal vanaf maandag 11 mei gesprekken voeren met organisaties om aan te geven aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om hun operaties weer te mogen opstarten. Het gaat hier onder ander om de horeca, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en de transportsector.

Foto: Archief LPM

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar