spot_img
spot_img

Regering kan niet doorgaan met populistische maatregelen

Hout- en goudsector gaan ook moeten inleveren.

Atualizado há

De regering kan niet doorgaan met populistische maatregelen, showprojecten, geld lenen bij banken en pompen in samenleving en of lenen bij internationale instituten en pompen in consumptieve sector. “Daarmee lossen we de crisis niet op”, aldus president Chan Santokhi, die benadrukt dat de maatregelen wat pijn gaan doen, maar dat er een team van deskundigen is om te zorgen dat ze van korte duur zijn.

Tijdens een persconferentie in het Congreshal gaf hij aan dat een integraal pakket van bezuinigingen gaat die doorgevoerd zullen worden en een pakket van maatregelen die moeten leiden tot ordening en stabilisatie van de economie. Deze maatregelen moeten uiteindelijk ervoor zorgen dat de koers zich stabiliseert en salarissen weer koopkracht hebben.

De regering is zich er eveneens van bewust dat de maatregelen zwaar kunnen overkomen, echter zijn zij volgens het staatshoofd gebalanceerd. De druk wordt niet alleen bij de samenleving gelegd, maar ook de hout- en goudsector gaan meer moeten inleveren doordat de heffingen en royalties zijn verhoogd. Verder wordt ook gewerkt aan andere maatregelen die ertoe moeten leiden dat de staat inkomsten krijgt waarop zijn aanspraak maakt. Zo zal de Nieuwe Haven gereorganiseerd worden, omdat de staat daar vanwege inefficiëntie heel wat inkomsten misloopt. De eerste aanzetten tot reorganisatie zijn reeds gegeven.

Verder zullen er ook inkomsten gehaald worden uit grondhuurheffingen. Dit zal in goed overleg gebeuren en aanstaande zaterdag wordt alvast de commissie geïnstalleerd die zich zal bezighouden met grondconversie en herziening van het grondbeleid.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: