spot_img
spot_img

Regering hoofdverantwoordelijke energiecrisis

Atualizado há

Gregory Rusland, NPS-voorzitter tevens gewezen minister van Natuurlijke Hulpbronnen is van mening dat de energiecrisis die Suriname in haar greep heeft volledig op het bord van de huidige regering (Bouterse/ Ameerali) geschoven kan worden.

Immers, als de plannen die de vorige regering had voorbereid waren uitgevoerd, hadden de Energie Bedrijven Suriname (EBS) thans geen problemen om het hele land van stroom te voorzien.

Tijdens een zondag 24 augustus gehouden NPS-congres weersprak Rusland beweringen van waarnemend directeur bij de EBS, Willy Duiker, dat er de afgelopen vijftien jaar niets is gedaan door de NF- regeringen om de stroomvoorziening te garanderen. “Niets is minder waar”, aldus Rusland.

- Publicidade -

De NPS-voorman gaf aan dat de regering Venetiaan/Ajodhia onder een zeer slechte financiële situatie het toch gepresteerd heeft de stroomvoorziening te garanderen. Om op de zware Staatsolie diesel te kunnen draaien zijn generatoren toen gereviseerd en omgebouwd. Van 2005 tot 2010 zijn de investeringen zelfs toegenomen. Tevens memoreerde Rusland de aanleg van een nieuwe 161kv transmissielijn compleet met onderstation in 1999 die de extra energie van de Afobakastuwdam die beschikbaar kwam, te kunnen distribueren.

Volgens Rusland zijn er bekwame en deskundige partijleden die bereid zijn mee te werken aan een oplossing voor de huidige energieproblemen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App