spot_img
spot_img

Regering bezig isolatie capaciteit Covid-19 uit te breiden

Meeste opvanginstelling zijn reeds vol met Covid patiënten.

Atualizado há

- Publicidade -

Er slecht een capaciteit van 28 bedden wat betreft de opvang van Covid-19 patiënten op de Intensive Care Unit (ICU). De opvangcapaciteit van Covid-19 patiënten is aan het verminderen met de steeds stijgende aantal gevallen. De regering is momenteel bezig de isolatie faciliteit uit te breiden. Er kan niet zomaar een plek aangewezen worden, daarvoor moeten er enkele randvoorwaarden eerst aanwezig zijn legt Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, uit tijdens de wekelijke Covid-19 persconferentie.

De minister heeft maandag een vel oriëntatie gedaan en heeft bezoeken gebracht aan de diverse ziekenhuizen. Duidelijk is gebleken dat de meeste plekken al reeds bezet zijn. Het Regionaal Wanica Ziekenhuis heeft een opvangcapaciteit van 117 bedden, daarvan is 84 ingevuld. Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft een opvang van 33 en daarvan is 22 ook reeds al bezet. Ook bij dit ziekenhuis zijn alle ICU-bedden bezet.

Het Diakonessenhuis is sinds maandag gestart met het bieden van Covid zorg. Voor Covid patiënten is er een capaciteit van 22 bedden. In het ’s Lands Hospitaal zijn de 4 bedden reeds bezet. Tegen eind augustus zullen 22 bedden extra in gebruik worden genomen bij het ’s Lands hospitaal. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft de vijfde etage compleet ter beschikking gesteld voor de opvang van Covid patiënten.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: