spot_img
spot_img

Regeerakkoord 2015-2020 getekend

Atualizado há

De samenwerkende coalitiepartijen NDP, BEP en DOE hebben maandag het regeerakkoord 2015-2020 getekend. Dit vond plaats in Sana Budaya in Paramaribo Noord.

In het Regeerakkoord hebben de partijen de vraagstukken vastgelegd waarlangs het te voeren beleid voor de komende vijf jaren zal moeten lopen. Zo is aandacht besteedt aan corruptiebestrijding, armoedebestrijding, grondenrechten, reparatie van het Sociaal Zekerheidsstelsel alsook verbetering van de financiële crisis waarin het land zich momenteel bevindt. Alle politieke partijen hebben hun bijdrage geleverd in het Regeerakkoord.

Carl Breeveld, Voorzitter van DOE - CópiaCarl Breeveld, voorzitter van DOE, zei na de ondertekening zich vooral gericht tehebben op de waarden en normen die terug te zien moeten zijn in het regeerakkoord. Zijn partij mag invulling gegeven aan het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

- Publicidade -

Celsius Waterberg, Voorzitter van BEP, - CópiaCelsius Waterberg, voorzitter van BEP, gaat vooral voor realisatie van de grondenrechten. Zijn partij heeft er baat bij dat dit deel van het regeerakkoord in orde komt vanwege de grote marronachterban die in tribaal verband leeft in het binnenland. BEP mag invulling geven aan het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO).

President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, benadrukt dat het regeerakkoord als fundament moet dienen voor de samenwerkende partijen om de komende vijf jaren beleid te maken. Alle overige ministeries worden door de NDP ingevuld.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App