spot_img
spot_img

Redi Doti krijgt nieuwe basisschool

Atualizado há

- Publicidade -

Voor Redi Doti en omgeving wordt na tachtig jaar een nieuwe school gebouwd. De Johan Gelius basisschool is reeds jaren in ernstig verval. De opdracht voor een nieuwe school komt van president Desi Bouterse. Op dinsdag 10 februari werd officieel de eerste steen gelegd door minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling. Het project, bestaande uit diverse bouwwerken, is begroot op SRD 1,6 miljoen.

 

Naast de zes leslokalen worden een computerlokaal en drie dienstwoningen voor leerkrachten opgezet. De dienstwoningen tezamen met toekomstige speciale toelagen moeten volgens het ministerie meer leerkrachten aantrekken om in het binnenland te werken. In mei 2015 moet de school worden opgeleverd.

- Publicidade -

 

Naar zeggen van districts-secretaris van Para, André Jakaoemo, zal de nieuwe school ontwikkeling brengen voor zowel Redi Doti, Pierre Kondre en Kasipora. Thans zijn er 63 leerlingen en 8 leerkrachten die na voltooiing van het project onder veel betere omstandigheden zullen deelnemen aan het onderwijsproces.

 

Lesly Artist, kapitein van Redi Doti, geeft aan dat onderwijs een top prioriteit is voor dat gebied. Redi Doti beschikte echter niet over de randvoorwaarden om het onderwijs tot ontwikkeling te brengen. Met de nieuwe school is een van de randvoorwaarden al aanwezig, zegt Artist. Bij de eerste steenlegging was ook minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer aanwezig.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: