spot_img
spot_img

Raio-raad voerde cursisten niet af

Atualizado há

- Publicidade -

Volgens de president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, heeft de Raio-raad niets te maken met het afvoeren van de drie cursisten van de Rechterlijke Raad in Opleiding (Raio. De Raio-raad is naar zijn zeggen reeds geruime tijd functioneel, noch bemenst. De raad heeft onder meer als taak het adviseren van de Justitieminister.

Drie van de aspirant-rechters, onder wie de levenspartner van ex-minister Chandrikapersad Santokhi, zijn van de Raio afgevoerd. Dit is het resultaat van het door de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, aangekondigde tweede onderzoek naar de achtergrond en het milieu van de in opleiding zijnde rechters.

Santokhi met deze kwestie geconfronteerd, zegt dat ook hij op de hoogte is ervan. Dit allles volgens hem terwijl allemaal goed bevonden en voorgedragen waren door het Hof van Justitie. Santokhi:”Als zij afgevoerd zijn door de minister dan betreuren wij dat ten zeerste”. Belfort wilde niet ingaan opdeze kwestie.

- Publicidade -

Toen de justitievoorman in mei zei dat hij helemaal op de hoogte is van wat er daar (op de Raio) gebeurde en dat hij gedetailleerd de informatie aan het parlement kon geven, had onder andere Ruth Wijdenbosch veel moeite met deze uitspraak van de minister. Zij vindt dat er rancuneus gehandeld wordt met de afvoering van drie cursisten die eerder wel goed bevonden waren en adviseert de afgevoerden en rechtszaak tegen het ministerie aanhangig te maken.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: