spot_img
spot_img

Quarantaineperiode is nu 7 dagen

Covid situatie Suriname is stabiel

Atualizado há

- Publicidade -

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft na goed overleg besloten om de quarantaineperiode te wijzigen van 10 dagen naar 7 dagen. De regering volgt de internationale adviezen van gezaghebbende gezondheidsinstituten op de voet. De afgelopen week werd bekend dat studies hebben uitgewezen dat de besmettelijkheid het hoogst is in de eerste week na besmetting geeft Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid te kennen.

De situatie in Suriname is stabiel te noemen. De minister uit zijn  bezorgdheid omtrent de meest belangrijke factor. Dat is de mens en haar gedrag. De cijfers van de afgelopen periode geven aan dat het aantal nieuwe gevallen een daling naar 2,14 per dag toont. 4,4% van de dagelijkse testen is Covid positief. Het streven is om onder de 10% blijven te blijven. Er liggen 2 personen op de Intensive Care Unit. Dat is een bezetting van 12% vergeleken bij 16% de afgelopen week.

5 patiënten liggen op de verpleegafdelingen van het Wanica Ziekenhuis en het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Bezetting van de landelijke beddencapaciteit is 4% vergeleken met vorige week 8%. Er liggen 4 patiënten in de isolatie unit van het Wanica ziekenhuis. De bezetting  is 3% ten opzichte van 5% de vorige week. Suriname heeft onlangs nog  1 dode te betreuren aan de gevolgen van Covid-19. Het aantal personen dat is overleden aan het virus is nu gesteld op 117 personen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: