spot_img
spot_img

PTC levert eerste 18 studenten luchtverkeerleiders

Atualizado há

Heel trots reikt minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en  Toerisme de eerste certificaten uit aan studenten. Het Polytechnic College (PTC) heef dinsdag de eerste groep studenten van de opleiding ‘Basic Air Traffic Service’ (BATS), de opleiding voor luchtverkeerleiders een certificaat uitgereikt. Deze 18 cursisten hebben acht maanden lang zwaar moeten studeren om succesvol hun theorie te halen. 

“Het is een heel mooi moment. Een moment waarbij ieder Suinamer trots op moet zijn” zegt minister Pinas aan journalisten. Volgens de minister zullen deze studenten te werk gesteld worden om het tekort aan luchtverkeersleiders tegen te gaan. Momenteel worden gepensioneerden en medewerkeres die de dienst eerder hebben gelaten ingezt om het tekort in te lopen.

TCT, Certificate, Minister Pinas, Ministro TCT, Suriname3Jozef Khoesial is een van de deelnemers geweest aan de training. “Het is een van de stressvolste periode in mijn leven. Ik kan je vertellen dat ik rechten heb gedaan aan de universiteit, maar dat mag iet demotiverend zijn” legt hij uit. Koeshian zegt dat de interesse die hij heeft voor de luchtvaart hem zo ver heeft gebracht. Ook medestudent Yamilah Slooten beaamt de drukvan de afgelopen periode. Beide studenten hopen dat e praktische training die ze nu gaan volgen heel vlot word afgewerkt.

Robby Holband directeur van PTC merkt op dat d opleiding comform de internationale richtlijnen wordt verzorgd. “Er zijn gesprekken geweest met de minister en die heeft ons direct door verwezen naar zijn werkarm, de CASAS”. Holband zet dat er contact is geweest met partners in Canada en ook met leveranciers van hulpmiddellen waarmee andere luchtverkeersdiensten te werk gaan. De PTC directeur zegt da de opleiding is gestart met 38 studenten. Hieran krijgen zeven nog een kans om de opleiding af te ronden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: