spot_img
spot_img

Project “EMAUS” houdt seminar over immigratie in Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

Het seminar over immigratie, georganiseerd door CEDECA-EMAUS project in samenwerking met de regering van Suriname en de Braziliaanse ambassade in Suriname gebeurde in de ochtend van donderdag 27 november in het gebouw van de CCBS (Brazilië / Suriname Cultureel Centrum).

 

Het seminar was getiteld: Mensenrechten in het context van migratie en internationale betrekkingen.

- Publicidade -

 

De minister van Buitenlandse Zaken in Brazilie mr. Caio Renault, Majoor van de Militaire Politie Suriname en het hoofd van de immigratie-industrie, Samuel R., en socioloog Anton de Kom Universiteit, professor Jack Menke, ook andere persoonlijkheden zoals de advocaat van de Emmaus beweging in Belem, Ellen Carolina en coördinator van het seminar, Mrs. Alessandra Cordovil waren als gastsprekers aanwezig.

 

De minister Caio Renault sprak over de nauwe diplomatieke relaties en grenzen tussen Brazilië en Suriname. Er was aandacht voor de gezamenlijke inspanning van de twee landen over de toename van het aantal Brazilianen die naar Suriname door de verschillende manieren het land binnen komen, en ook de illegale Brazilianen die in Suriname een vaste woonplaats hebben.

 

De majoor van de militaire politie in Suriname en het hoofd van de sector immigratie hebben gesproken over de controle van de Surinaamse overheid en de statistieken over buitenlanders die via de verschillende grenzen uit landen zoals Frans-Guyana, Brazilië en Guyana het land binnenkomen. Het grootste aantal immigranten komt uit de Guyana’s, de Brazilianen komen op de tweede plaats te staan.

 

De majoor Samuel R. vestigde de aandacht op de aangepaste regels om het visum te verlenen door het ministerie van Justitie en Politie, dat in sommige gevallen zijn veranderd en de andere regels die ongewijzigd zijn gebleven, zoals de verplichte indiening van vaccinatie rapporten van alle Brazilianen die het land binnenkomen. Wat ook is besproken door de Majoor is de uitgifte van moderne elektronische systemen die worden gebruikt door de grenspolitie op valse paspoorten, en voor mensen die op de “zwarte lijst” voorkomen zoals: mensen die het land uit zijn gezet, gezochte criminelen enz.

 

Volgens majoor Samuel, is het door deze controle nog moeilijker geworden om de toegang van buitenlanders met besmettelijke ziekten, drugs, wapens en smokkelwaar te bieden. Dit systeem wordt toegepast in de vijf belangrijkste toegangspunten in het land zoals: Luchthavens, Nickerie, Albina, Para, Nieuwe Haven en Paramaribo. De majoor wees er ook op dat de regering van Suriname door het Ministerie van Justitie is met het vervaardigen van de documenten van de Brazilianen die werken of wonen in Suriname. Er worden campagnes gehouden in samenwerking met de Braziliaanse ambassade en het ministerie van Justitie en Politie van Suriname voor een andere mogelijkheid om de Brazilianen die willen en moeten blijven te accomoderen.

 

Tot slot socioloog en professor aan de Anton de Kom Universiteit, Jack Menke, sprak over het onderzoek uitgevoerd door de regering over de immigratie beweging over de grenzen met de buurlanden. De leraar zei dat dergelijke studies een groei van de immigranten tonen uit de buurlanden naar Suriname en de neiging van deze immigranten in Suriname die via de rivieren die Suriname scheidt van landen als Guyana en Frans Guyana.

 

De socioloog sprak ook over de kwestie van de Brazilianen die Suriname binnenkomen om naar de mijnen van Frans-Guyana te gaan, waar direct via Frankrijk de toegang wordt bemoeilijkt door het immigratiebeleid van de Fransen.

 

De coördinatie van het seminar zei dat er binnenkort een tweede vergadering zal zijn in Suriname, dit wordt vrijgegeven door de LPM nieuws.

 

Verlaat hieronder je reactie.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: