spot_img
spot_img

Proeve raadt deelname participatie Staat in Merian-goudmijn af

Atualizado há

- Publicidade -

Siegmund Proeve, voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging tevens directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), raadt de overheid af te participeren in de Merian-goudmijn. Suriname’s participatie is eventueel 25%. Dit komt neer op ruim US$ 300 miljoen. Aangezien Suriname een stille vennoot is heeft de Staat niets in te brengen in het beleid. De financieel deskundige geeft aan dat de miljarden investering van de Amerikaanse mijnbouwgigant in Suriname heel belangrijk is voor zowel de economische ontwikkeling als voor de werkgelegenheid.

Volgens Proeve moet de overheid juist faciliterend zijn en controle uitoefenen. Door af te zien van deelname in de Merian-mijn in Oost -Suriname, worden namelijk ook de risico’s vermeden. Overigens zijn de lokale banken niet in staat de vereiste US$ 300 miljoen op te hoesten, en zal dit bedrag geleend moeten worden in het buitenland. Proeve geeft aan dat er een ander alternatief bekeken moet worden om toch deel te nemen voor de 25%.

De voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging geeft aan dat er thans een wijs monetair beleid wordt gevoerd. Proeve vindt het wel essentieel dat er een Spaar- en Stablistatiefonds opgezet wordt om in periodes van crises de economie te kunnen opvangen. Aangezien er in het parlement diverse meningen waren betreffende de invulling van dit fonds, heeft de regering de ontwerpwet teruggenomen. Er zou volgens Proeve eerder geïnvesteerd moeten worden in de agrarische sector aangezien investeringen in de mijnbouwsector niet duurzaam zijn.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: